Den ekstra hånd - top Antenneforeningen Vejen - topannonce Skjern Bank - vi er lige i Bramming

I mange år har byggegrunde været en mangelvare i Gesten, men nu ser det ud til at lysne.

I hvert fald har byrådet sagt god for et udkast til en lokalplan, der skal skabe mulighederne for kommunale byggegrunde.

Grunde, der skal placeres på Stilundvej.

 

(læs videre under annoncen)

Vejen BC - 2020

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- Nye boliggrunde har længe været et stort ønske i Gesten og vil forstærke muligheden for at tiltrække nye borgere til byen. Nye byggegrunde i dette område vil være attraktive på grund af nærheden til byens foreningsliv, børnecenter, den lokale dagligvareforretning og på grund af beliggenheden i skønne naturlige omgivelser, lyder det fra forvaltningen.

En holdning, der var enighed om i byrådet:

- Det har været efterlyst i flere år, og det er en spændende udstykning, der kan sikre, at der kan sælges byggegrunde i byen, lød det fra Vagn Sørensen (V), formand for udvalget for teknik og miljø.

Det nye boligområde omfatter et areal på 22.000 kvadratmeter og giver mulighed for at udlægge 10-11 nye byggegrunde af varierende størrelser.

Boligområdet opdeles i tre delområder.

Delområde 1 giver mulighed for åben-lav og/eller tæt-lavt byggeri, mens der i delområde 2 gives mulighed for at udlægge 3-4 store boliggrunde på minimum 1100 kvadratmeter. Delområde 3 omfatter den interne boligvej og rummer desuden mulighed for anlæggelse af stier, fællesområde, beplantningsbælter og grønne områder med anlæg til håndtering af regnvand.

Den interne boligvej forbindes til Stillundvej.

Lokalplanområdet er udpeget som et område med høj grundvandsstand, og muligheden for nedsivning af overfladevand er ikke optimal. Derfor gives der i lokalplanen mulighed for, at overfladevand kan håndteres i åbne regnbede og render på terræn og ledes til det eksisterende regnvandsbassin sydvest for lokalplanens område.

Lokalplanen og det tilhørende kommuneplantillæg er i høring til 11. august.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 

 

lokalplan 324 forside

Lokalplanen kan ses på https://dokument.plandata.dk/20_11135353_1656575151251.pdf

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft

-->