Den ekstra hånd - top - kasserer Antenneforeningen Vejen - topannonce Agroland - åbningstilbud Skjern Bank - rigtig størrelse Frøs Sparekasse - jan-mar 2023

Købmanden i Gesten er ved at tælle ned til den sidste julehandel på den nuværende adresse på Stadion Alle.

 

(læs videre under annoncen)

MC Syd bundannonce

(tryk på annoncen og læs mere)

 

 

 

- Vi går efter en indvielse i 2021, så julehandlen kan være i den nye butik.

Sådan lyder det fra formanden for arbejdsgruppen bag en ny købmandsbutik i Gesten, Peter Eskildsen, til migogvejen.

Dermed er optimismen for alvor tilbage hos gruppen, efter planerne om nybyggeri ud til Gestenvej blev skrinlagt primært grundet krav om en dyr venstresvingsbane.

- Jeg havde faktisk opgivet håbet om, at vi kunne nå i mål med en ny butik, er den klare melding fra købmand Allan Piihl Haagensen.

Han trode ikke, det ville lykkes og er overbevist om, at Gesten i givet fald ville stå uden købmandsbutik, inden der var gået fem år. Nu er der andre toner.

Det  pointeres, at der stadig er et stykke vej til målstregen, og intet er givet, men der ses meget mere lyst på tingene.

- Havde det ikke været, fordi Carsten Haahr blandede sig og kom og spurgte til sagen, havde vi ikke fået en ny butik, siger Allan Piihl Haagensen til migogvejen.

- Der var ikke mulighed for at placere en butik andre steder, og derfor var det af stor betydning, at Carsten Haahr kom, påpeger købmanden.

Carsten Haahr står for administrationen af Haahr Agro Handel A/S, der ejer fabriksbygningerne på Andstvej, hvor den nye butik skal opføres.

- Vi fik mulighed for at købe grunden. De kom med en pris, og vi kom med et lavere tilbud og blev enige om en pris. Den afgørelse blev selvfølgelig taget, uden Carsten Haahr var til stede, understreger Peter Eskildsen på arbejdsgruppens vegne.

Mulighederne for at indrette en butik i de eksisterende bygninger er undersøgt, men det vil blive væsentlig dyrere, så derfor er vejen vist. Bygningerne skal brækkes ned og dermed gøre plads til den nye butik med tilhørende tankanlæg.

Der er godt gang i arbejdet med tegninger, indretning og inventar, efter nye købmandsbutikker i Troldhede og Tvis er blevet besøgt..

Forude venter et spørgsmål - og endda et meget vigtigt spørgsmål. Der skal penge til opførsel af bygningen, som købmanden så skal leje sig ind i.

- Vi er ved at se på den del og laver ikke et forkromet, men ordentlig projekt, som købmanden ønsker, og som vi kan være tilfredse med, fortæller Carsten Haahr.

Hvad prisen for købet af grunden og byggeriet løber op i, er det endnu for tidligt at sige noget om.

- Vi forhandler i øjeblikket med pengeinstitutter og kreditforeninger, forklarer Peter Eskildsen.

- Vi har også tilsagn fra borgere og virksomheder for 2,2 millioner kroner liggende, men vi skal højere op for at nå i mål, vurderer Peter Eskildsen.

Lige nu tør ingen sætte et nøjagtigt beløb på. Først skal overslagspriserne i hus, og først når de ligger helt fast, inviteres borgerne til et nyt stormøde for at blive orienteret om, hvor sagen står, og hvor meget mere, der skal samles ind.

- Beliggenheden på Andstvej er god, og kundegrundlaget for butikken er der, og tal fra Dagrofa viser, at det er helt vildt, hvad der sker med omsætningen, når der kommer en ny butik med tankanlæg og en synlig beliggenhed, fortæller Allan Piihl Haagensen.

Ifølge Dagrofa tager arbejdet med sådan et projekt som det i Gesten også typisk tre år, og det er også tilfældet her, og målet er altså, at den nye butik er klar om et år.

(Foto af Peter Eskildsen, Allan Piihl Haagensen og Carsten Haahr: LLN Press©)

 

migogvejen har skrevet om planarbejdet, der nu er i gang omkring arelaet på Andstvej:

https://migogvejen.dk/nyheder/gesten/4373-butik-og-boliger

 

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft

-->