Skjern Bank - vi er lige i Bramming Bjarne Lastein - folketingskandidat Antenneforeningen Vejen - topannonce

Byfesten i Glejbjerg er slut for i år, og det har fået Ina Tofterup fra Glejbjerg til tasterne.

 

I et et indlæg til migogvejen skriver hun:

»Byfesterne er ved at uddø, og de små festivaler kæmper med vigende deltagertal og mangel på frivillige. Sådan lyder det aktuelt flere steder fra.

Men i Glejbjerg kan vi konstatere, at fællesskabet og pionerånden lever i bedste velgående.

 

(læs videre under annoncen)

Leo Christensen - må jeg købe din bil

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Et blomstrende foreningsliv, loyal opbakning til det lokale erhvervsliv og en engageret tilgang til udvikling. Fodboldskolen er netop genopstået efter corona med god tilslutning, nye idrætsgrene trives i hallen og mærkedage som fx Sankt Hans fejres med mange deltagere i fakkeloptog gennem byen. En ny skov og legeplads er ved at opstå som brobygger mellem børn, unge og ældre.

Og byfesten? Den er genopstået efter corona med manér!

Traditionen for eks-glejbjergensere med at tilbringe uge 28 i deres gamle hood er i den grad stadig i live, og mange udenbys gæster så vi også til den netop overståede festuge.

En hel uge med kultur, idræt, fest og spas – og ikke mindst sammenhold og fællesskab.

Festen starter i kirken, fortsætter på stadion, og første halvdel af ugen kulminerer med stort løb og lokale bands torsdag, hvor festen nærmest ikke kan slutte, selvom teltet lukker ned.

Man bliver helt varm om hjertet, når 330 mennesker skråler af fuld hals med på Glejbjergsangen i teltet lørdag aften, men bestemt også, når hele pladsen summer af liv fredag aften på trods af regn og knap så megen varme. Når hovedgaden - og den er lang - er proppet med mennesker søndag formiddag til et flot optog med orkester og veteranbiler, fordamper tømmermændene næsten.

Fra søndag til søndag er der liv og glade mennesker i alle aldre. Fælles om at fejre sommer, fest og fællesskab med verdens bedste naboer. Sådan en byfest kommer ikke af sig selv, for der skal bruges et hav af frivillige til små og store opgaver før, under og efter festlighederne.

Er det så ikke svært at få folk til at hjælpe? Åbenbart ikke i Glejbjerg, for allerede da teltet skulle rejses, dukkede over 50 frivillige op helt af sig selv for at give en hånd med. Sådan er det nemlig i et lokalsamfund, hvor pionerånd, sammenhold og initiativ er nøgleord – både til hverdag og fest.

Jeg er en stolt glejbjergenser.

(Foto: Mads Fricke)

 

migogvejen kiggede også forbi festlighederne i Glejbjerg:

https://migogvejen.dk/nyheder/sport/7239-fest-og-motion

 

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft

-->