migogvejen - Her er plads til din annonce - top

En ny ladestander med stor kapacitet og hastighed er på vej til Holsted.

 

(læs videre under annoncen)

Vejen Kommune bundannonce

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- Det står klart, efter et flertal i Folketinget i april 2020 indgik en aftale om pulje til grøn transport. Dengang besluttede man at afsætte en pulje på 49,4 mio. kr. til udbredelse af ladeinfrastruktur til elbiler. Siden har forskellige aktører haft mulighed for at søge Vejdirektoratet om at få del af puljen. Holsted er nu blevet tilgodeset sammen med en række andre byer landet over, fortæller folketingsmedlem Troels Ravn (A) i en pressemeddelelse.

Han glæder sig over, at en ny super-ladestander til biler ender i Holsted og dermed kan være med til at sætte turbo på den grønne omstilling.

Den nye ladestander er af typen »lynlader 350kW«, som kan oplade elbiler fire til syv gange hurtigere end de gængse ladestandere.

- Det er helt afgørende, at vi understøtter den grønne omstilling af transportområdet i hele landet, mener Troels Ravn.

- I fremtiden kan du lade bilen op på 20 minutter. Det svarer til et toiletbesøg og to franske hotdogs, inden du kører videre, noterer det lokale folketingsmedlem.

- Standeren - som efter planen skal etableres indenfor et halvt år, skal stå ved tankstationen på Energivej. Tankstationen er med sin gode beliggenhed ved motorvej E20 et trafikalt knudepunkt, hvor mange mennesker hver dag kommer forbi - lokale, pendlere, lastbiler og turister til og fra sommerhusområderne ved vestkysten, siger Troels Ravn videre i pressemeddelelsen.

- Vi skal have den rigtige ladeinfrastruktur, så borgere i tyndere befolkede områder også kan køre elbil. Den grønne omstilling skal ikke bare være noget, man taler om i København, hvor man kan tage bussen eller metroen. Nu giver vi borgere i Holsted og omegn mulighed for at tænke mere grønt i deres hverdag, noterer Troels Ravn.

I december indgik regeringen en aftale med Radikale Venstre, SF og Enhedslisten, der sikrer 775.000 grønne biler og en reduktion af drivhusgasserne på mere end to mio. tons i 2030.

Med aftalen blev partierne enige om, at grønne bilkøbere i 2021 skal betale ca. 81.400 kr. mindre i registreringsafgift, end de ellers skulle have gjort. Derudover bliver el-afgiften til at oplade de grønne biler fortsat holdt nede, hvilket betyder, at ejerne af elbiler skal betale 2550 kr. mindre om året i løbende afgifter, end de ellers ville have gjort.

Troels Ravn, der som skatteordfører sad med til forhandlingerne, glæder sig over udviklingen:

- Vi ved, at transportsektoren er en af de største kilder til Danmarks samlede udledning af klimagasser, og derfor sætter vi nu fart på den grønne omstilling af transportsektoren. Flere el-biler kræver selvfølgelig flere ladestandere, og også mindre byer som Holsted skal være med i den udvikling, siger Troels Ravn.

I 2019 indgik regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget en aftale om en ambitiøs og bindende klimalov. Loven sikrer, at Danmark arbejder for at reducere sine udledninger med 70 procent i 2030 i forhold til 1990 og mod klimaneutralitet i senest 2050.

(Foto: Forpagter John Lundorff, OK-tanken Holsted, og folketingsmedlem Troels Ravn (S) på stedet, hvor den nye super-ladestander skal stilles op - PR-foto)

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft