Den ekstra hånd - top - kasserer Skjern Bank - rigtig størrelse Agroland - åbningstilbud Frøs Sparekasse - jan-mar 2023 Antenneforeningen Vejen - topannonce

Brørup Husdyrauktion er i fornem vækst - i årets første 17 uger er omsætningen fordoblet.

Ved årsskiftet trådte en ny bekendtgørelse i kraft i forbindelse med bekæmpelsen af salmonella i kvægbesætninger. Zoneopdelingen blev ophævet samtidig med, at der blev indført begrænsninger for besætninger med salmonellastatus 2.

Dermed blev det igen muligt for besætningsejere i Østjylland og på Fyn at købe kreaturer på Husdyrauktionen i Brørup.

Det har betydet, at auktionen siden årsskiftet har oplevet en kraftig stigning i antallet af omsatte kreaturer.

- Siden ophævelsen af salmonellazonerne pr. 1. januar har vi øget antallet af omsatte dyr med hele 60 procent, lyder det fra formanden for husdyrauktionen, Jørgen Bruun.

- Vi glæder os over de nye regler omkring salmonella. De tidligere regler, som blev indført for snart tre år siden, bevirkede, at mange af vore trofaste kunder i Østdanmark har været udelukket fra at handle på husdyrauktionen. Ophævelsen af zonerne har derfor længe været ventet på husdyrauktionen, hvor kreaturer fra salmonella 2 besætninger er udelukket, noterer Jørgen Bruun.

Kreaturerne, der er blevet omsat på auktionen, har desuden en højere værdi. Det har betydet, at omsætningen målt i kroner i årets første 17 uger er fordoblet fra 1,6 millioner kroner til 3,2 millioner kroner.

(Foto: LLN Press©)

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft

-->