Morten Thorøe - topannonce Martin Boye - topannonce Klaus Kulmbach - topannonce Vagn Sørensen - valg Jørgen Thøgersen - topannonce

Mange af områdets fugle kan se frem til bedre boligforhold.

 

(læs videre under annoncen)

377x300 Knudsen Porte ny

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Temaet for årets store, nationale Naturvidenskabsfestival er »Helt vildt«.

I den sidste uge i september udforsker tusindvis af skoleelever over hele Danmark den vilde natur.

På Holmeåskolen og Brørup Skole vil eleverne hjælpe de trængte fugle i Danmark og bygge ikke mindre end 250 redekasser.

- Fuglene har det svært, og elever på Holmeåskolen og Brørup Skole har besluttet sig for at hjælpe dem ved at lære om de mest almindelige fuglearter, lære om deres levesteder og ikke mindst at bygge masser af redekasser til de trængte fugle, lyder det i en pressemeddelelse.

Projektet starter, når der i uge 39 er Naturvidenskabsfestival for elever over hele Danmark.

- Mange hulrugende fugle mangler redesteder, især fordi mange skove drives intensivt. Vi vil gerne hjælpe fuglene ved at bygge redekasser, der skal sættes op på vores skoler, fortæller Michelle McDonald, som er forældre og frivillig i bestyrelsen i Dansk Ornitologisk Forenings afdeling i Sydvestjylland og med i biodiversitetudvalget »Vildt i Vejen«.

Hun regner dog ikke med, at eleverne når alle 250 kasser under Naturvidenskabsfestival, så projektet vil fortsætte hen over vinter og forår.

- Jeg tror, det motiverer børnene, at de selv er med til at lave ting i stedet for blot at sidde ned og lytte. Hvis børnene selv får at se, hvor stor manglen på plads er til den vilde natur, vil de selv kunne være med til at give naturen en bedre fremtid, siger Michelle McDonald i pressemeddelelsen.

Fuglekassebyggeriet i Vejen indgår i et samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening, hvor skoler i hele Danmark i alt skal nå op på mindst 1000 redekasser på Naturvidenskabsfestivalens fem dage.

På de to skoler i Vejen deltager cirka 250 elever fra otte forskellige klasser fra 3. til 9. årgang i at bygge kasserne.

I alt deltager omkring 130.000 børn og unge over hele Danmark.

- Alle taler om natur, biodiversitet og bæredygtighed. Men uden viden og handlekraft hos den enkelte helt ned i børnehøjde dør det hele hurtigt ud igen. Her får eleverne alle sanser i spil, når de arbejder fysisk med naturens elementer. På den måde oplever de, at naturfag kan bruges til at påvirke deres egen hverdag og skabe forandringer, siger projektleder for den nationale Naturvidenskabsfestival, Ea Eskildsen.

Hvert år er festivalen en fejring af naturfagene helt ned i detaljen samtidig med, at eleverne får følelsen af at være med i noget større. Det er en uge med højt til himlen, hvor der bliver sat spot på naturfagene på nye, overraskende måder.

- Brørup Skole og Holmeåskolen har fået 9000 kr. af Poul Due Jensens Fond til at købe materialer til redekasserne for, står der i pressemeddelelsen.

Årets store fejring af naturvidenskaben og dens muligheder foregår fra 27. september til 1. oktober og arrangeres af Astra - det nationale naturfagscenter, der bistår skolerne med undervisningsforløb, materialer og inspiration. Festivalen er 100 procent fond-finansieret.

(Foto: PR-foto)

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft

-->