Morten Thorøe - topannonce Jørgen Thøgersen - topannonce Klaus Kulmbach - topannonce Vagn Sørensen - valg Martin Boye - topannonce

PENGE: Kulturelt Samråd præsenterer en ny strakspulje med hurtig støtte, hvor man kan søge op til 2000 kroner til et kulturevent og få hurtigt svar.

- Får man pludseligt en idé om at stable et lille kulturevent på benene inden for nærmeste fremtid, så kan man nu få hurtigt svar på en uformel ansøgning, skriver Vejen Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi ved godt, at mange ildsjæle, og måske især de unge, får en god idé og gerne vil føre den ud i livet med det samme. Det er lige i det øjeblik, de har lysten og energien. Hvis de så skal vente i månedsvis på uddelingsfrister og skal udfylde ansøgningsformular og stille budget op, så tror jeg, mange falder fra. Derfor prøver Kulturelt Samråd nu med en strakspulje, hvor man får svar inden for en uge, fortæller Lone Houmann Holst, formand for Kulturelt Samråd i Vejen Kommune.

Så vil man lave en kreaworkshop, en lille koncert, pop up-dans eller noget helt fjerde, er det nu lettere at gøre med en kort tidshorisont. Kultur skal være i fokus for eventet, det skal være åbent for andre interesserede og ikke kun for en lukket kreds. Derfor skal der også være omtale før eventet for eksempel på sociale medier.

- Ideen er, at vi gerne vil bakke op om de lidt mere impulsive ideer og hjælpe dem til at blive til noget. Oven på halvandet år med restriktioner så tror vi, der er mange rundt omkring, der trænger til nogle kulturelle oplevelser sammen med andre, siger Lone Houmann Holst.

Man skal dog stadig huske at søge om tilladelse til at holde et offentligt arrangement på www.vejen.dk/offentligearrangementer, så det skal man huske at sætte tid af til.

Læs mere om strakspuljen på www.vejen.dk/strakspuljen.

 

* * *

 

FARTKONTROL: Fartkontrollen er dagligt ude med deres ATK-biler, og nu advarer de direkte om, at de er på vej til området.

Fotovognen vil fokusere på fokusstrækningerne Bovvej ved Agerskov, Esbjergvej ved Brørup og Ribevej ved Skrydstrup de næste tre dage, så vi håber, bilisterne har fokus på hastigheden og fokuserer på farten, så alle kommer sikkert frem, skriver politiet på Twitter.

 

* * *

 

UDRYKNING: Brandfolkene fra Brørup blev mandag klokken 12.09 kaldt til slagteriet i Brørup. Det var virksomhedens automatiske brandalarmeringssystem, der gav lyd fra sig, men der var ingen ild.

Gadeberg Begravelsesforretning 377 x 300

(tryk på annoncen og se mere)

 

RØR: Rul, kravl, byg og skab med rør i gaden. I Trekantområdets Festuge forvandles massevis af farvestrålende rør til et fælles kunstværk hele tre steder. Det foregår i Brørup Bypark i dag.

Der vil være forskellige RØR-zoner, som man kan bevæge sig rundt imellem, prøve på forskellige måder, eller bare kigge på. Der vil også være en fri-RØR-zone, hvor alt kan ske.

Kunstneren Karoline H Larsen, der har udviklet gadekunstprojektet i samarbejde med Trekantområdets Festuges Laboratorie Gaden, interesserer sig for, hvordan kroppen forholder sig til de ting, der omgiver os.

I Brørup forberedes og gennemføres kunst-eventen i samarbejde med elever fra Ladelund Efterskole, der hele dagen vil stå klar med mange hundrede paprør i alle mulige størrelser og farver sammen med kunstneren og hendes team fra Ikarus Stage Arts.

Alle borgere, beboere, børn og bylivsentusiaster er velkomne til RØR I GADEN.

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft

-->