Antenneforeningen Vejen - topannonce Den ekstra hånd - top

Der strikkes og strikkes - og snakkes.

 

(læs videre under annoncen)

Salon Skovvang 21 01

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Stedet er Fredenshjem i Brørup, hvor nørklerne under Røde Kors i Brørup onsdag eftermiddag mødes til socialt samvær og for at kunne hjælpe rundt i verden - og til sårbare herhjemme.

- I nørklegruppen i Brørup er vi 35 personer. Nogle strikker hjemme, og andre mødes på Fredenshjem, men der er plads til flere, lyder det fra lederen, Marie-Luise von Einem Petersen.

Hun ser gerne, at også yngre deltager i aktiviteten og fællesskabet omkring håndarbejdet og dermed være med til at hjælpe andre i nød.

Nørkleaktiviteten er startet som en social aktivitet, hvor interesserede nørklere samledes i et fællesskab omkring håndarbejde, og Brørup var med fra start.

- Her i Danmark findes der 262 nørklegrupper, bl.a. gruppen her i Brørup. Aktiviteten startede her i Danmark og i Brørup i 1983. Her i Brørup startede det i private hjem, men senere fik klubben til huse i biografen og i  Røde Kors-butikken, forklarer Marie-Luise von Einem Petersen til migogvejen.

Ifølge Røde Kors er der ca. 5500 nørklere rundt i landet.

- I nørkleklubberne drages der ofte stor omsorg for hinanden. Der drikkes kaffe, der strikkes og som det vigtigste snakkes og hygges der til møderne, noterer den lokale leder, Marie-Luise von Einem Petersen.

De færdige produkter bliver samlet ind og bliver sendt videre og fordelt som udviklingshjælp rundt om i verden, hvor der er behov for det.

- Der strikkes/syes børnetøj fra halvandet til 12 år, og der laves tæpper af genbrugsgarn. Der syes poser til babypakker af genbrugsduge og -sengetøj. Babyundertøj bliver syet af brugte T-shirts, og drengeskjorter bliver syet af brugte herreskjorter. I øvrigt bliver der kun syet af stof, der indleveres til genbrug. Derudover køber Røde Kors strikkegarn, da der ikke er nok genbrugsgarn til alle de flittige hænder, fortæller den lokale leder.

Hvis der er nye, der har lyst til at være med, kan man henvende sig til Marie-Luise von Einem Petersen på 51 20 62 10. Det samme gælder, hvis man har noget garn/stof/elastik liggende, som man gerne vil donere.

Det kan også afleveres i Røde Kors-tøjbutikken i Brørup.

(Fotos: migogvejen©)

 

nørkler 21 03nørkler 21 04nørkler 21 05nørkler 21 06nørkler 21 01nørkler 21 02

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft

-->