Antenneforeningen Vejen - topannonce Den ekstra hånd - top

Coronaen har sat sit præg på mange ting det seneste år. Mange har fået hjælpepakker fra det offentlige, men det gælder ikke julens højborg, Lillelunds Julemuseum, i Sønderskov ved Brørup.

Den manglende indtjening får nu museet til at arbejde for oprettelse af en støtteforening.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 Parykspecialisten

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- 2020 har været et meget svært og specielt år, og vi kan se tilbage på et år i sorg og i glæde og fustration med to tvangslukninger og uden hjælpepakke overhovedet, konstaterer julebrødrene Benny og Brian Lillelund.

- Vi er dybt berørte af corona-siturationen, og vi har dybt respekt for, at vi skal passe på hinanden, og vi har overholdt alle regler.

- Da vi måtte lukke ned 16 december, kunne vi se tilbage på afbud fra flere end 500 gæster. Derved kunne vi også se en del af vores økonomiske grundlag falde bort, konstaterer brødrene i en pressemeddelelse.

De erkender, at de er økonomisk pressede, men de giver ikke op.

- Hele vores liv har vi været vant til at falde udenfor og ikke passet ind i et system, men en ting er helt sikkert. Drømmene er der ingen, der kan tage fra os. Vi kæmper videre med de tårer og glæde og smerter, som livet bringer.

- Vores liv er ikke en dans på roser. Vi kæmper for eventyret og den danske jul, som har brug for en plads i vores samfund. Vi finder trygheden i vores liv her, og vi er dybt taknemlig og glad for dem, der lagde vejen forbi os i 2020.

- Trods coronakrise og øknomisk pres kom vi ud med et besøgstal på 1850. Det er vi dybt taknemlige for.

I løbet af sommeren fik de fleste af landets museer, både små og store, mulighed for at give 50 procent i rabat på entre. Den ordning var Lillelund Julemuseum ikke en del af.

- Vi kan nu se tilbage på fem år med vores julemuseum, som har budt på mange gode oplevelser. Da vi flyttede ind for fem år siden, vidste vi ikke, at vi skulle blive så kendte, at vi dukker op i forskellige tv- og radioprogrammer, eller at vi har kunnet skabe julestue på Sønderskov Slot i to år med Jette Fröling, og ind imellem alt dette blev vi berømte med dokomentarfilm om julebrøderne på TV2 i 2018. Vi har gennem alle årene satset alt, hvad vi ejer og har, på museet. Vi har købt ejendommen og invisteret i og brugt over en halv million på oplevelser indvendig samt den store flotte facade i gårdspladsen, skriver parret.

Trods den pressede økonomi skal museet overleve. Drømmen om indsamling af 50.000 kroner til fem »tyske« julehytter nåede ikke i mål. Der gik også rygter om, at museet var gået konkurs, men det er som tidligere omtalt på migogvejen langt fra sandheden.

Drømme er der også stadig mange af.

- Vi ønsker, at vores julemuseum gør hele Vejen kommune stolt. Drømmene er større end det, vi har skabt indtil nu, og selvom nogen mener noget andet, skal vi nok vise, vi kan. En lærerinde fra folkeskolen sagde altid til os, at vi ikke passede ind i systemet og heller ikke kom til det. I skal bare finde det eventyr, I passer bedst ind i, sagde hun altid til os, og igennem de seneste fem år er der opstået venskaber gennem vores julemuseum. Vi er begyndt at få venskaber for første gang i vores liv, og det er vi dybt taknemmelige for, siger Benny og Brian Lillelund.

- Nu ser vi fremad, og i løbet af foråret etableres en støtteforening, så vi kan bevare det, som vi har skabt. Vi oplever, at vi er blevet folkeeje, og at folk har en følelse af, at de kender os godt, og når folk besøger os, er det jo i vores private hjem, noterer julebrødrene.

Julen skal bevares og drømme forfølges på landets eneste julemuseum, og en kommende støtteforening skal være en aktiv medspiller for julebrødrene og Lillelund Julemuseum praktisk, men også gerne økonomisk.

- Vi håber, I er stolte over, at vi har skabt et julemuseum. Vi ønsker så meget at skabe liv på kryds og tværs. Vi vil altid lytte på ideer og krydre samarbejdet med oplevelser, noterer Benny og Brian Lillelund - julebrødrene på Lillelund Julemuseum.

(Fotos: LLN Press©)

 

lillelunds julemuseum 20 02

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft

-->