Antenneforeningen Vejen - topannonce Den ekstra hånd - top

Ventetiden i tandplejen er så lang, at de nationale retningslinjer ikke opfyldes, og politikerne afsætter nu flere ressourcer.

 

(læs videre under annoncen)

Gadeberg Begravelsesforretning 377 x 300

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- Siden starten af foråret 2020 er der i tandplejen opstået en ventetid på 10 måneder til tandeftersyn til børn og unge i alderen 0-18 år, skriver den kommunale administration til politikerne.

- Ventetiden er opstået på baggrund af tre måneders nedlukning hen over foråret pga. covid-19 og en langsom opstart frem mod sommerferien på grund af hygiejne-restriktioner. Herudover udfordringer med at rekruttere medarbejdere til ubesatte stillinger, lyder det videre.

En ventetid, der skal ned.

Politikerne i Udvalget for sundhed, kultur og fritid har sagt ja til, at tandplejen kompenseres med 1.450.000 kr., og udgiften betragtes som en covid-19 udgift.

Ledelsen i tandplejen vurderer, at en ventetid på mere end tre måneder er kritisk i forhold til, at børn og unge udvikler en dårlig tandsundhed blandt andet med risiko for huller i tænderne, som efterfølgende kræver større og længere behandlinger.

- Dette ses allerede nu, hvorfor ventetiden stadig øges. Samtidigt kan for lang tid mellem tandeftersyn have en social slagside eksempelvis hos familier, som har andre ting at slås med end tandhygiejne. Her kan det ramme børnene særligt hårdt. På nuværende tidspunkt opfylder tandplejen ikke de nationale kliniske retningslinjer for diagnostiske undersøgelser, lyder det videre i sagsfremstillingen.

Tillægsbevillingen skal bruges til at ansætte flere medarbejdere, forventeligt en tandlæge, en tandplejer og en klinikassistent. Hvis muligt ønskes en klinikassistent, der kan ansættes som voksenelev. Desuden kan der være mulighed for, at flere af medarbejderne går op i tid i en periode, eller at der tilkøbes ydelser i privat regi.

Den ekstra bevilling skal efter årsskiftet behandles i økonomiudvalget.

(Foto: LLN Press©)

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft

-->