migogvejen - Her er plads til din annonce - top

Fartkontrollen holder ikke fri, selvom det er weekend.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 Nørregaard Biler 20 01

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Det opdagede bilisterne i dag, da ATK-bilen holdt på Kongeåvej mellem Foldingbro og Vejen.

For nogle bilister var det dog for sent til at undgå en bøde.

- Trods ringe trafik blitzede vi alligevel 14 bilister på Kongeåvej lørdag eftermiddag, skriver ATK-operatøren på Twitter.

En bilist får klip for at køre hele 132 km/t på landevejen. Meget tæt på betinget frakendelse af kørekortet.

(Foto: LLN Press©)

 

Brandfolkene i Brørup har haft en travl start på året.

 

(læs videre under annoncen)

KK Partner bund rettet

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Ni gange har der været bud efter brandfolkene, men i langt de fleste tilfælde har det været uden grund i form af otte ABA-alarmer.

Enten har rengøringen eller håndværkere været årsag til en udrykning.

Det handler om alarmer fra virksomheders/institutioners ABA-alarmer - automatiske brandalarmeringssystemer.

Her er alarmerne ved en fejl blevet aktiveret - altså en blind alarm uden brand.

Fire gange har der i år været afgang til slagteriet i Brørup, og senest kom der en alarm fra og dermed en udrykning til Aktivitetscentret Fredenshjem i Brørup (billedet).

Yderligere har der været ABA-alarmer fra Davidsen i Føvling, Styropack ved Glejbjerg og Medius i Holsted.

Ved blinde alarmer kan TrekantBrand sende en regning til stedet for den forgæves udrykning.

Ud over de mange ABA-alarmer har der været et færdselsuheld ved Gjerndrup.

(Foto: LLN Press©)

 

 

Der er igen kontrolleret fart.

 

(læs videre under annoncen)

377x300 Vejen Gymnasium 2020

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Politiet havde i morgen- og formiddagstimerne ATK-bilen parkeret i Foldingbro, hvor der må køres 50 kilometer i timen.

Det var der 15, der ikke huskede, og det koster bøder.

Tre af de blitzede nøjes ikke med en bøde. De får også et klip i kørekortet.

Den højeste fart blev målt til 78 km/t.

- Sænk farten, så alle kommer sikkert frem, lyder opfordringen fra atk-operatøren på Twitter.

(Illustration: Syd- og Sønderjyllands Politi)

 

Coronaen sætter sit store præg på samfundet i disse måneder, og det har fået Mia Bay Sørensen til tasterne.

En bilist endte tirsdag aften inde i noget buskads og ramte bl.a. et træ.

 

(tryk på annoncen og se mere)

377x300 Knudsen Porte ny

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Den unge kvindelige bilist kørte ad Vejlevej, da hun uden for Gjerndrup mistede herredømmet over bilen, der via en overkørsel nærmest fløj ind i noget buskads.

Bilen landede dog sådan, at den alene knækkede en gren af træet, så kvinden slap ifølge politiet nærmest uskadt fra uheldet.

Det gjorde strømforsyningen i området til gengæld ikke.

Bilen væltede nogle el-bokse, og dermed røg strømmen.

Meldingen lød på, at kvinden var fastklemt, så derfor blev der ud over ambulance også sendt brandfolk til stedet, ligesom redningshelikopteren var på vej og faktisk nåede til området, inden den vendte om og fløj retur.

(Fotos: LLN Press©)

 

fuh vejlevej 21 01fuh vejlevej 21 02fuh vejlevej 21 03

 

Coronaen har sat sit præg på mange ting det seneste år. Mange har fået hjælpepakker fra det offentlige, men det gælder ikke julens højborg, Lillelunds Julemuseum, i Sønderskov ved Brørup.

Den manglende indtjening får nu museet til at arbejde for oprettelse af en støtteforening.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 Parykspecialisten

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- 2020 har været et meget svært og specielt år, og vi kan se tilbage på et år i sorg og i glæde og fustration med to tvangslukninger og uden hjælpepakke overhovedet, konstaterer julebrødrene Benny og Brian Lillelund.

- Vi er dybt berørte af corona-siturationen, og vi har dybt respekt for, at vi skal passe på hinanden, og vi har overholdt alle regler.

- Da vi måtte lukke ned 16 december, kunne vi se tilbage på afbud fra flere end 500 gæster. Derved kunne vi også se en del af vores økonomiske grundlag falde bort, konstaterer brødrene i en pressemeddelelse.

De erkender, at de er økonomisk pressede, men de giver ikke op.

- Hele vores liv har vi været vant til at falde udenfor og ikke passet ind i et system, men en ting er helt sikkert. Drømmene er der ingen, der kan tage fra os. Vi kæmper videre med de tårer og glæde og smerter, som livet bringer.

- Vores liv er ikke en dans på roser. Vi kæmper for eventyret og den danske jul, som har brug for en plads i vores samfund. Vi finder trygheden i vores liv her, og vi er dybt taknemlig og glad for dem, der lagde vejen forbi os i 2020.

- Trods coronakrise og øknomisk pres kom vi ud med et besøgstal på 1850. Det er vi dybt taknemlige for.

I løbet af sommeren fik de fleste af landets museer, både små og store, mulighed for at give 50 procent i rabat på entre. Den ordning var Lillelund Julemuseum ikke en del af.

- Vi kan nu se tilbage på fem år med vores julemuseum, som har budt på mange gode oplevelser. Da vi flyttede ind for fem år siden, vidste vi ikke, at vi skulle blive så kendte, at vi dukker op i forskellige tv- og radioprogrammer, eller at vi har kunnet skabe julestue på Sønderskov Slot i to år med Jette Fröling, og ind imellem alt dette blev vi berømte med dokomentarfilm om julebrøderne på TV2 i 2018. Vi har gennem alle årene satset alt, hvad vi ejer og har, på museet. Vi har købt ejendommen og invisteret i og brugt over en halv million på oplevelser indvendig samt den store flotte facade i gårdspladsen, skriver parret.

Trods den pressede økonomi skal museet overleve. Drømmen om indsamling af 50.000 kroner til fem »tyske« julehytter nåede ikke i mål. Der gik også rygter om, at museet var gået konkurs, men det er som tidligere omtalt på migogvejen langt fra sandheden.

Drømme er der også stadig mange af.

- Vi ønsker, at vores julemuseum gør hele Vejen kommune stolt. Drømmene er større end det, vi har skabt indtil nu, og selvom nogen mener noget andet, skal vi nok vise, vi kan. En lærerinde fra folkeskolen sagde altid til os, at vi ikke passede ind i systemet og heller ikke kom til det. I skal bare finde det eventyr, I passer bedst ind i, sagde hun altid til os, og igennem de seneste fem år er der opstået venskaber gennem vores julemuseum. Vi er begyndt at få venskaber for første gang i vores liv, og det er vi dybt taknemmelige for, siger Benny og Brian Lillelund.

- Nu ser vi fremad, og i løbet af foråret etableres en støtteforening, så vi kan bevare det, som vi har skabt. Vi oplever, at vi er blevet folkeeje, og at folk har en følelse af, at de kender os godt, og når folk besøger os, er det jo i vores private hjem, noterer julebrødrene.

Julen skal bevares og drømme forfølges på landets eneste julemuseum, og en kommende støtteforening skal være en aktiv medspiller for julebrødrene og Lillelund Julemuseum praktisk, men også gerne økonomisk.

- Vi håber, I er stolte over, at vi har skabt et julemuseum. Vi ønsker så meget at skabe liv på kryds og tværs. Vi vil altid lytte på ideer og krydre samarbejdet med oplevelser, noterer Benny og Brian Lillelund - julebrødrene på Lillelund Julemuseum.

(Fotos: LLN Press©)

 

lillelunds julemuseum 20 02

Aldi i Brørup skal brækkes ned.

 

(læs videre under annoncen)

KK Partner bund rettet

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Ikke fordi Aldi forlader byen - snarere tværtimod.

- Vejen Kommune har modtaget en ansøgning om udarbejdelse af en lokalplan til en ny og større Aldi-butik på Nørregade 77 i Brørup, skriver forvaltningen til politikerne i økonomiudvalget.

- Den eksisterende butiksbygning på adressen lever ikke op til koncernens aktuelle krav, og der ønskes en ny, moderne bygning i stil med den ny-åbnede Aldi i Vejen. Opgraderingen af Aldi-butikken vurderes at være en positiv udvikling for Brørup, idet forholdene moderniseres, og den lokale handel dermed kan fastholdes fremadrettet, lyder indstillingen til politikerne.

Økonomiudvalget skal sige god for, at der etableres en ny lokalplan - lokalplan 321 og kommuneplantillæg 26 - Centerformål ved Aldi i Brørup.

Projektet omfatter nedrivning af den eksisterende butiksbygning og to nabo-beboelsesbygninger (Nørregade 73 og 75) og opførelse af ny og større butiksbygning.

Indkørselsforhold til kundeparkering ændres ikke. Der etableres ny overkørsel til vareindlevering og evt. personaleparkering i den sydlige del af arealet.

Udvidelsen af butikken med inddragelse af matrikler mod syd kræver udarbejdelse af en ny lokalplan. Der udarbejdes sideløbende et kommuneplantillæg for at skabe det kommuneplanmæssige grundlag for den nye butik.

Planerne skal i offentlig høring i fire uger, når de senere er udarbejdet.

(Foto: LLN Press©)

 

migogvejen skrev forleden om Nettos planer om udvidelse:

https://migogvejen.dk/brorup/4558-plan-for-udvidelse

aldi brørup lokalplan

Den nye lokalplan for den nye Aldi dækker dette område.

 

 

 

Ventetiden i tandplejen er så lang, at de nationale retningslinjer ikke opfyldes, og politikerne afsætter nu flere ressourcer.

 

(læs videre under annoncen)

Gadeberg Begravelsesforretning 377 x 300

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- Siden starten af foråret 2020 er der i tandplejen opstået en ventetid på 10 måneder til tandeftersyn til børn og unge i alderen 0-18 år, skriver den kommunale administration til politikerne.

- Ventetiden er opstået på baggrund af tre måneders nedlukning hen over foråret pga. covid-19 og en langsom opstart frem mod sommerferien på grund af hygiejne-restriktioner. Herudover udfordringer med at rekruttere medarbejdere til ubesatte stillinger, lyder det videre.

En ventetid, der skal ned.

Politikerne i Udvalget for sundhed, kultur og fritid har sagt ja til, at tandplejen kompenseres med 1.450.000 kr., og udgiften betragtes som en covid-19 udgift.

Ledelsen i tandplejen vurderer, at en ventetid på mere end tre måneder er kritisk i forhold til, at børn og unge udvikler en dårlig tandsundhed blandt andet med risiko for huller i tænderne, som efterfølgende kræver større og længere behandlinger.

- Dette ses allerede nu, hvorfor ventetiden stadig øges. Samtidigt kan for lang tid mellem tandeftersyn have en social slagside eksempelvis hos familier, som har andre ting at slås med end tandhygiejne. Her kan det ramme børnene særligt hårdt. På nuværende tidspunkt opfylder tandplejen ikke de nationale kliniske retningslinjer for diagnostiske undersøgelser, lyder det videre i sagsfremstillingen.

Tillægsbevillingen skal bruges til at ansætte flere medarbejdere, forventeligt en tandlæge, en tandplejer og en klinikassistent. Hvis muligt ønskes en klinikassistent, der kan ansættes som voksenelev. Desuden kan der være mulighed for, at flere af medarbejderne går op i tid i en periode, eller at der tilkøbes ydelser i privat regi.

Den ekstra bevilling skal efter årsskiftet behandles i økonomiudvalget.

(Foto: LLN Press©)

 

 

En ny lokalplan skal bane vejen for en udvidelse af Netto i Brørup.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 Parykspecialisten

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- Salling Group ønsker at udvide Netto-butikken på Søndergade 27 i Brørup og har i den forbindelse erhvervet naboejendommene på Søndergade 29 og Fredensvej 1a. Dermed skabes mulighed for at udvide det bebyggede areal og opgradere til en mere tidssvarende Netto-butik, lyder sagsfremstillingen fra den kommunale forvaltning til politikerne i kommunens økonomiudvalg.

- Udvidelsen vurderes at være en positiv udvikling for Brørup, idet forholdene moderniseres, og den lokale handel dermed kan fastholdes fremadrettet, skriver chef for Erhverv & Borgerservice, Peer M. Rexen, om det, der skal blive lokalplan 322 - Centerformål ved Netto i Brørup.

Nettos planer kræver en ny lokalplan.

I forbindelse med projektet nedrives den eksisterende bebyggelse på Søndergade 29 og Fredensvej 1a, som tidligere husede en radioforretning.

Eksisterende indkørsel ændres ikke, men der ønskes en ny ekstra overkørsel til Søndergade syd for den nuværende indkørsel.

Det konstateres samtidig, at projektet giver nogle trafikmæssige udfordringer og nogle støjmæssige påvirkninger. Det vil blive behandlet i den videre proces.

Når lokalplanen er klar hos kommunen, skal den i høring i fire uger.

(Foto: LLN Press©)

 

Der var været masser af muligheder for at finde motiver til årets julekalender på migogvejen.

 

(læs videre under annoncen)

Vejen IC ny i fitness

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Derfor har der ikke været lys fra byerne. Det rådes der bod på nu, hvor julesalget er overstået.

Der kommer julelys fra de fire centerbyer.

(Fotos: LLN Press)

 

jul brørup 20 02

Jul i Brørup.

 

jul holsted 20 01

Jul i Holsted.

 

jul rødding 12 03

Jul i Rødding.

 

jul vejen 20 10

Jul i Vejen.

 

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft