Vejen
Her er plads til din annonce - top LLN Press - top - kalender

Der er ingen tvivl. December er højsæson for de fleste indkøb.

Butikkerne er klar til kunderne i julemåneden, men i morgen bliver der for alvor »tyvstartet« på indkøbene, når det gælder black friday.

 

(læs mere under annoncen)

Toyota - aygo

 

 

- Butikkerne er klar, lyder det fra citymanager i Vejen, Flemming Simested.

Det er forskelligt, hvor meget butikkerne gør ud den sorte fredag, og dagen og de lavere priser har ikke altid været lige populære.

- I starten var der mange, der forbandede black friday og det at skulle give rabatter lige inden julehandlen, men i dag er også leverandørerne kommet på banen i forhold til butikkerne, noterer Flemming Simested.

Som citymanager håber han naturligvis, at der handles flittigt lokalt og ikke kun i butikkerne i Vejen. Hele området skal gerne have gang i handlen op mod jul.

I de mindre byer handler det meget om at lægge handlen lokalt for at bevare dagligvarebutikken, men det er ikke det samme, Flemming Simested arbejder for i Vejen.

- Kunderne ønsker en oplevelse, når de er ude at handle, og det er muligheden for disse oplevelser, jeg skal arbejde for, siger Flemming Simested til migogvejen.

Han vurderer, at Vejen reelt har alt det, kunderne har brug for. Det handler så om at holde folk i byen og gerne trække flere til.

- Det handler om at kunne komme til og parkere. Butikkerne skal være tilgængelige, og det handler om den gode service og betjening, understreger Flemming Simested.

- Butikkerne skal gøre sig fortjent til, at vi vil handle hos dem, som han siger.

Det er umuligt at få folk til at købe alt lokalt, men samtidig glæder Flemming Simested sig over, at der også er kunder fra bl.a. Kolding, der finder butikkerne i Vejen.

Nethandlen og internettet er umuligt at komme uden om.

- Her kan butikkerne også være med og have tingene på nettet. Kunderne kan se tingene på en hjemmeside og derefter gå ned i byen og købe det. Det handler så om, at der ikke er forskel på priser og udbud - det skal være både i butikken og på hjemmesiden, konstaterer citymanageren.

Igen i år er han og Vejen Handelsstandsforening på banen med forskellige aktiviteter både i forbindelse med black friday, julemandens besøg og andre aktiviteter i julemåneden.

Det er dog langt fra kun disse aktiviteter, Flemming Simested arbejder med.

- Meget af tiden handler om at se fremad. Hvordan vil vi gerne have byen til at se ud om 10 år. Hvad kan vi forvente, og her er det også vigtigt at kunne samarbejde med kommunen. Byudviklingen er vigtig, påpeger citymanager Flemming Simested forud for årets mest travle periode i de lokale butikker.

Butikker vi også gerne vil kunne handle i fremover.

(Arkivfoto: LLN Press)

Julemanden ankommer 2019 ny

Black Friday 2019