Rødding
Vejen Vinduespudsning - top migogvejen - Her er plads til din annonce - top

Højskolebevægelsen i Danmark har nu bestået i 175 år takket være teolog, forfatter, filosof, historiker og politiker N.F.S. Grundtvig - og forstander Mads Rykind-Eriksen.

 

(læs mere under annoncen)

Martinsen - ny

 

 

For en halv snes år siden var Rødding Højskole for alvor i krise og tæt på en konkurs, men folk i området - manden med millionen og manden med den halve million og alle de andre støtter - fik reddet det gamle højskole.

Dermed er der masser af liv i Danmarks og verdens første højskole, Rødding Højskole, men sådan så det ikke ligefrem ud i starten af 2000-tallet - tværtimod.

- Skolen var helt ude i tovene, som forfatter til jubilæumsbogen, Erik Lindsø, sagde ved præsentationen af bogen.

De folkelige kræfter i området trådte i karakter og fik samlet næsten fire millioner kroner, som reddede skolen.

Han gennemgik på humoristisk vis nogle af historierne i bogen, men der var også ros til forstanderparret Anja og Mads Rykind-Eriksen. Det var virkelig parret, der kunne stå i front og være med til at redde den nu 175 år gamle skole.

Den barske historie med den positive afslutning betyder, at den første højskole lever i bedste velgående, og det var en tydelig rørt Mads Rykind-Eriksen, der lyttede til forfatterens ord og ros.

Mads Rykind-Eriksen var dog langt fra alene.

Rigtig mange tog mod tilbuddet om at kigge ind i anledning af 175 års jubilæet, og der var fyldt godt op i køreladen - faktisk fyldt. Nogle valgte i stedet at se og høre de forskellige indslag på en storskærm i et lokale ved siden af.

Og titlen på Rødding Højskoles jubilæumsbog skal du da ikke gå glip af. Den hedder »Viljen til Rødding. Genstarten af Rødding Højskole 2006-2012«.

(Fotos: LLN Press©)

 

 højskole 175 19 27højskole 175 19 27højskole 175 19 27højskole 175 19 27højskole 175 19 27højskole 175 19 27højskole 175 19 27

 

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft