Rødding
Vejen Vinduespudsning - top migogvejen - Her er plads til din annonce - top

Arbejdet med Camino Frøs Herred kan glæde sig over økonomisk hjælp.

 

(læs mere under annoncen)

KK Partner

 

 

Det er LAG Vejen-Billund, der har bevilget 190.625 kr. til Camino Frøs Herred.

»Foreningen Camino Frøs Herred har skabt et netværk af en vandrerute på ca. 120 km, der går i Vejen kommune syd for Kongeåen samt i det nordvestligste hjørne af Haderslev kommune.

Vandreruten går gennem et smukt og varieret sønderjysk landskab.

Frøs Herred er et område, som er mættet med både naturmæssige og kulturelle og historiske klenodier og skatte. Området har i flere perioder spillet en central rolle i Danmarkshistorien.

Den samlede vandrerute går gennem ni sogne og til de 10 kirker, som ligger på højderyggen mellem Kongeåen og Gram Å.

Undervejs vil man desuden passere forskellige historiske kulturminder og helligsteder lige fra stenalder og bronzealder over vikingetid og middelalder frem til steder, der vidner om perioden 1864-1920, da Frøs Herred var under tysk herredømme, indtil genforeningen.

Det er foreningens vision og håb, at både danskere og udlændinge vil føle sig tiltrukket af de unikke oplevelser, som Camino Frøs Herred kan byde på.

Foreningen har søgt tilskud til materiale til markering af stierne, borde-bænke sæt og informationsmateriale og forventer, at det tiltrækker såvel lokale borgere som turister til områderne. Det vil hovedsageligt have kulturelle og sociale effekter, men det forventes, at det indirekte vil have indflydelse på de forskellige spisesteder, overnatningssteder, detailhandel m.m., skriver LAG Vejen-Billund i sit nyhedsbrev i omtalen af projektet.

(Foto: Privatfoto)

 

frøsherred01.jpg

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft