Rødding
Vejen Vinduespudsning - top migogvejen - Her er plads til din annonce - top

- Hvorfor får frivillige ikke løn.

- Det er ikke, fordi de ikke er noget værd, men fordi de er uvurderlige.

 

(læs mere under annoncen)

Franks Tøj

 

 

Sådan lød det fra Børge Jensen i forbindelse med jubilæumsarrangementet i Sdr. Hygum Fritidscenter, hvor han sad som formand i en årrække.

Centret har 25 år på bagen, og en meget stor del af arbejdet både under planlægningen, under opførelsen og siden indvielsen i 1994 har ligget hos de frivillige i Sdr. Hygum.

- Da vi startede byggeriet efter planlægningen, havde vi 127 navne skrevet op til at hjælpe, og alle ville gerne være med fra første dag, så det store arbejde var at få dem fordelt, så der var nogen i hele processen i de 32 uger, lød det fra Flemming Lange.

Han trak i trådene under byggeriet, hvor der typisk var 15 mand i gang.

Det første budget for byggeriet lød på en udgift på 1,8 millioner kroner, men takket være mange frivillige kræfter endte udgiften på 1.234.000 kroner.

- Byggeriet startede i februar 1994, og det var besluttet, vi skulle holde indvielse 1. oktober. Vi var faktisk færdige 14 dage før, men der var aftalt dato med borgmester Peter Holst om indvielsen, så vi måtte vente, konstaterede Børge Jensen.

Han sad som formand indtil 2011, hvor Knud Blomgreen kom til, mens det i dag er Jesper Beckmann, der sidder for enden af bordet som formand.

Som tidligere omtalt på migogvejen var planen om byggeriet i en periode sat i bero.

- 24. marts 1987 kom tanken om at lave centret i forbindelse med et møde, borgerforeningen tog initiativ til. Her skulle der komme ideer til en udbygning af lokalsamfundet, fortalte Kjeld Thorsen ved jubilæumsarrangementet, der samlede et halvt hundrede mennesker.

Netop i jubilæumsåret arbejdes der flittigt med planen om en udvidelse, og Børge Jensen, der skal ind i byrådet som afløser, fortalte, at der i det første udkast til det kommunale budget er afsat penge til en udvidelse af Aktivitetscentret i Sdr. Hygum.

(Fotos: LLN Press©)

 

migogvejen har tidligere skrevet om centrets 25 års jubilæum:

http://migogvejen.dk/rodding/2560-byggedromme

 

hygum jubilæum 19 01hygum jubilæum 19 01hygum jubilæum 19 01hygum jubilæum 19 01hygum jubilæum 19 01hygum jubilæum 19 01

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft