Det er 25 år siden, Aktivitetscentret i Sdr. Hygum blev indviet – håbet er snart at kunne bygge til

(læs mere under annoncen)

KK Partner

 

 

Det frivillige arbejde har overskygget det meste andet i Aktivitetscentret i Sdr. Hygum.

Både under byggefasen og gennem de 25 år, centret har eksisteret, og i dag er det også frivillige, der holder gang i centret.

- Der blev lagt rigtig mange timers frivilligt arbejde for at kunne få centret op at stå for 25 år siden, og mange frivillige holder i dag gang i de forskellige aktiviteter, fortæller bestyrelsesmedlem og formand for repræsentantskabet, Hans Jørgen Clausen.

Inden ønsket om centret blev opfyldt med indvielse i oktober 1994, havde der været arbejdet længe på ideen.

- Der blev arbejdet med ideen i fem år, men det hele blev sat på stand by, da kommunen overvejede at lukke skolen, forklarer Hans Jørgen Clausen.

I første omgang skete det ikke, men det er sket siden. Nogle af de gamle skolebygninger er revet ned, men det forhindrer ikke masser af liv i centret.

Den gamle gymnastiksal bruges i dag til motionscenter, og et andet lokale er indrettet til indoor cycling. Dertil kommer de lokale foreninger, der bruger hallen til bl.a. badminton, gymnastik, yoga, crossfit og fodbold, mens knallertklubben holder til i centrets kælder.

- Det er også her i centret, fodboldspillerne klæder om, og det kræver virkelig en kærlig hånd. Vi drømmer derfor om at kunne få bygget to omklædningsrum, dommeromklædning og et mødelokale til, forklarer Hans Jørgen Clausen og håber, kommunen kan finde penge til glæde for Sdr. Hygum i det kommende budget.

25 års jubilæet markeres med åbent hus lørdag 5. oktober kl. 17.00 og efterfølgende arrangement i centret, hvor der stadig er mulighed for tilmelding.

Pia Fabricius Larsen og Hans Jørgen Clausen (billedet) har sammen med Vibeke Vestergaard siddet i festudvalget forud for centrets 25 års jubilæum.

(Foto + dronefoto: LLN Press)

 

hygum aktivitetscenter drone 19 01