Rødding
migogvejen - Her er plads til din annonce - top

Politiet har også besøgt området ved Jels Sø.

 

(læs videre under annoncen)

Vejen IC foredrag

(se tilbuddene fra Vejen IC i disse corona-tider ved at trykke på annoncen)

 

 

 

 

De har været ude for at se, om forsamlingsforbuddet overholdes, og det kniber.

- De fleste personer finder stadig ud af at holde god afstand til andre og at undgå overtrædelse af forsamlingsforbuddet. Vi har dog i dag måtte dele 13 bøder ud - bla. for overtrædelse af forsamlingsforbuddet ved Jels Sø, skriver politiet lige nu på Twitter.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 

Dagens høje temperaturer trækker folk til Jels Sø.

 

(læs videre under annoncen)

Martinsen bund

(Martinsen er klar med revision og rådgivning - tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

 

Allerede først på formiddagen var børn og voksne ude og nyde naturen.

Nogle vælger også at tage springet ud i vandet og på den måde blive kølet af.

(Fotos: LLN Press©)

 

jels sø 20 08jels sø 20 06

 

I dag er sommeren 2020 en realitet, og det blev markeret med hejsning af »Badepunkt-flaget« ved Jels Sø.

 

(læs videre under annoncen)

Toyota Aygo

(tryk på annoncen fra Toyota Louis Lund, når det gælder biler)

 

 

 

 

Sammen med 38 andre destinationer rundt i Danmark har Jels gjort sig fortjent til badepunktsmærket, der er en officiel nordisk mærkningsordning for mere simple badesteder.

Det var formanden for Jels Lokalråd, Niels Bendix Rasmussen, der trak i snorene, da flaget i formiddag blev hejst.

Han glæder sig over, at Jels Sø lever op til de forskellige krav og byder gæsterne velkommen i det naturskønne område ved Jels.

Badepunkt markerer, at du ud over rent badevand og sikkerhed kan finde særlige friluftsmuligheder og kultur- eller naturoplevelser ved vandet.

(Fotos: LLN Press)

 

migogvejen har tidligere skrevet om flaget:

https://migogvejen.dk/rodding/3487-haedret-med-flag

 

 

badepunkt jels 20 01badepunkt jels 20 02Badepunkt Jels 20 04

 

Det er ikke kun internt på Protræ i Skodborg, at travlheden mærkes - det giver også problemer i trafikken.

 

(læs videre under annoncen)

cs nørregade 90 kr

(C.S. Pølsemager er også klar med ideer til grillen)

 

 

 

De trafikale forhold hos virksomheden ender nu i det politiske system - der skal findes en løsning.

»Vareleveringen til virksomheden Protræ A/S i Skodborg giver anledning til trafikale problemer på Chr. Sørensensvej og de private arealer ejet af S. Chr. Sørensen A/S, som derfor har rejst problemstillingen overfor kommunen.

Med de nuværende trafikmængder til Protræ er den trafikale situation omkring varelevering uholdbar. Den gældende lokalplan, 292, åbner mulighed for en udvidelse af produktionen ved Protræ med flere transporter til følge. Der bør derfor udarbejdes langsigtede løsninger samtidig med, at forholdene ved S. Chr. Sørensen A/S forbedres på kort sigt«, er meldingen fra teknisk forvaltning.

»Vejen Kommune ønsker at nedbringe parkeringen på de offentlige veje omkring Protræ om nødvendigt ved opsætning af parkeringsforbud. Parkering ved virksomheden må derfor som udgangspunkt ske på egen grund«, er udgangspunktet.

Teknik & Miljø samarbejder med Protræ A/S om forslag til fremtidig til- og frakørsel til virksomheden og parkerings-/ventemuligheder for lastbiler herunder mulige forbedringer på de offentlige veje i området, er udspillet, som politikerne i Udvalget for Teknik & Miljø sagde ja til.

Protræ har på Teknik & Miljøs opfordring udarbejdet et oplæg til fremtidige mulige indretninger af virksomhedens arealer og tilkørselsforhold/varelevering, der kan danne baggrund for en drøftelse med kommunen.

Oplægget indeholder i overensstemmelse med lokalplan 292 overkørsler til de offentlige veje, Chr. Sørensensvej og Gl. Vejenvej.

Teknik & Miljø igangsætter snarest muligt drøftelser med Protræ ud fra det fremsendte oplæg.

I drøftelserne vil også indgå forslag til forbedringer på de offentlige veje omkring virksomheden herunder udvidelse af Chr. Sørensensvej og/eller Gl. Vejenvej.

Vareleveringen til Protræ i Skodborg sker i dag fortrinsvis via den offentlige vej Chr. Sørensensvej og den private fællesvej Nordvang.

Situationen på stedet er, at transporterne til Protræ ofte anvender S. Christian Sørensens A/S´ arealer til at vente/parkere på, da Protræ ikke kan håndtere de mange transporter hurtigt nok, når de ofte ankommer til virksomheden stort set på samme tidspunkt. Derudover ankommer nogle af transporterne tidligt om morgenen og venter uden for porten.

S. Christian Sørensen A/S´ private arealer er ikke adskilt fra Chr. Sørensensvej ved hegn eller rabat, men flyder af historiske årsager sammen med vejen visuelt og i den praktiske anvendelse.

S. Christian Sørensen vil muligvis indhegne de private arealer, men indhegningen vil give ulemper for virksomheden i forbindelse med den daglige færdsel til tank og haller.

Ved spidsbelastning til Protræ vil færdsel på Chr. Sørensensvej være vanskelig, da vejen er smal, og der vil kunne opstå kø helt ud på Skodborg Røddingvej.

Chr. Sørensensvej har ikke den fornødne bredde til at bære trafikmængderne på stedet. Da vejen er en offentlig vej, er det kommunens ansvar at sikre, at vejen passer til den aktuelle trafik.

Da vejen i praksis fremstår som én stor overkørsel til S. Christian Sørensen A/S´ ejendom, vedligeholder S. Christian Sørensen gruskanterne. Som led i de kortsigtede løsninger vil Teknik & Miljø snarest asfaltere kanterne og eventuelt opsætte steler efter aftale med S. Chr. Sørensen A/S.

Nordvang er en privat fællesvej, som ejes af Protræ og S. Christian Sørensen A/S. Aftaler mellem S. Christian Sørensen A/S og Protræ omkring brugen af vej og private arealer kan indgå i en løsning af de trafikale forhold på stedet, såfremt det kan aftales parterne imellem.

»Generelt bør aflevering af varer til virksomheder ikke påføre naboer og den offentlige vej større gener«, fastslår forvaltningen.

Ved Protræ er det omkringliggende vejsystem bestående af Skodborg Røddingvej, Chr. Sørensensvej og Gl. Vejenvej ikke egnede til parkering på trods af, at sidstnævnte er blinde veje. Det er derfor Teknik & Miljøs vurdering, at Protræ bør sikre vente- og parkeringsmuligheder på egen grund.

Med de nuværende trafikmængder ville et parkeringsforbud på Chr. Sørensensvej udløse kaotiske tilstande eller ikke kunne overholdes, da transporterne ikke kan vende, når de først er kørt ind på vejen.

Vejen Kommune kan med Syd- og Sønderjyllands Politis samtykke etablere et lokalt standsnings- og/eller parkeringsforbud med flere færdselsmæssige reguleringer.

(Fotos: LLN Press©)

 

 

migogvejen skrev forleden om travlheden og udvidelserne hos Protræ:

https://migogvejen.dk/nyheder/erhverv/3501-travlhed-kraever-udvidelse

 

protræ 20 08

 

Allerede inden første spadestik er interessen for de kommende boliger i centrum af Rødding stor.

 

(læs videre under annoncen)

Vejen BC bund

(læs mere om mulighederne ved at trykke på skolens annonce)

 

 

 

- De første 30 interesserede lejere er skrevet op, fortæller direktør Hans H. Appel fra Dalbo, der står for udlejningen af Rødding Andelsboligforenings lejligheder.

Inden det kommer så vidt, at de kan flytte ind, skal de 33 boliger bygges.

I eftermiddag lød startskuddet, da først formanden, Kjesten Hostrup, og borgmester Egon Fræhr (V) tog de første spadestik.

Det skete i den nye sandpude, der er klar til de næste maskiner.

Kjesten Hostrup glædede sig over, at der nu endelig er mulighed for at komme i gang med byggeriet efter lang venten.

Muligheden for byggeriet er kommet, efter Vejen Kommune og Egon Fræhr satte underskrift på køb af de fire store bygninger, der nu er brækket ned.

I september/oktober næste år ventes boligerne klar til indflytning.

(Fotos: LLN Press)

 

migogvejen har tidligere skrevet om jordarbejdet:

https://migogvejen.dk/rodding/3522-lastbiler-i-hundredvis

videoen var i brug ved første spadestik:

https://www.facebook.com/migogvejen/videos/2957483194329882/?eid=ARC1sSsIrBIP6Mt3cYjzYLsWn2f9DFzNAEgYo-PQyhmZj26vlhvp6FXDqP1FO53QvLsG3Oz2OkNzjej2

 

rødding andelsboligforening 20 07rødding andelsboligforening 20 06

 

I disse dage er der ekstra liv i Lintrup.

 

(læs videre under annoncen)

KK Partner bund rettet

(tryk på annoncen fra KK Partner, hvis du mangler edb-hjælp)

 

 

 

Lintrup Lokalhistorisk Arkiv er nemlig ude med kameraet og er i gang med at fortælle historier om livet, der var engang i Lintrup.

Lintrup er en lille landsby, som ikke ret mange kender til, med mindre man kommer fra lokalområdet, men Lintrup har haft sin storhedstid.

Lintrup Lokalhistorisk Arkiv filmer og fortæller om det meget aktive liv, der engang var i byen, hvor der var godt gang i hele 24 virksomheder i hovedgaden.

Her var bl.a. to købmænd, cykelhandler, radioforhandler, trikotageforhandler og meget mere.

Lintrup Lokalhistorisk Arkiv ønsker at viderebringe de fortællinger til nyere generationer, som kan se den endelige film på enten dvd eller et usb-stik.

(Fotos: Ole Olesen Sørensen)

 

lintrup fotograferes oos 20 02 

Nu må der endelig åbnes på museerne igen, og det glæder Wellings Landsbymuseum.

 

(læs videre under annoncen)

377x300 Knudsen Porte ny

(skal der en ny port til, er der gode råd ved at trykke på annoncen fra Knudsen-Porte)

 

 

 

Efter regeringens udmelding onsdag aften om udvidelse af genåbningens fase 2 må kulturlivet åbne op igen.

Og den udmelding glæder Wellings Landsbymuseum sig over.

Men selvom udmeldingen var, at museer måtte åbne straks, så beder Wellings Landsbymuseum dog om lidt tålmodighed.

Udmeldingen kom som et chok, da planen til åbning var 8. juni, så de sidste ting skal lige på plads, inden museet åbner dørene for offentligheden

Der vil blive sat stor fokus på afstand og håndsprit på museet, og der vil kun blive lukket 10 personer ind ad gangen, indtil myndighederne ændrer forsamlingsantallet.

Selvom der stadig er restriktioner, så glæder folkene bag museet sig over, at der igen vil være mulighed for at kunne indbyde gæsterne til en oplevelse af vores gamle Danmarks historie.

Museet åbner dørene i morgen kl. 10.

(Foto: PR-foto)

 

Så er det snart muligt at komme i zoologisk have.

 

(læs videre under annoncen)

Gadeberg Auto

(find din nye bil ved at trykke på annoncen fra Gadeberg Auto)

 

 

 

De nye regler for åbning giver parkerne mulighed for at byde gæsterne velkommen, men de to lokale parker åbner ikke samtidig.

- Det bliver tirsdag morgen kl. 10, at vi endelig kan slå dørene op for de længe ventede gæster, lyder det fra Glad Zoo i Lintrup.

Gæsterne til Enghave Dyre- og Naturpark i Gjerndrup må væbne sig med lidt mere tålmodighed.

- Vi åbner 8.juni kl 9 som planlagt, lyder det fra Gjerndrup.

(Dronefoto: LLN Press©)

 

Lastbilerne har den seneste tid kørt i pendulfart til og fra den kommende byggeplads på Rødding Vestergade i Rødding.

 

(læs videre under annoncen)

KK Partner bund rettet 

(gælder det internetforbindelse eller andre computerproblemer, så tryk på annoncen)

 

 

 

Masser af jord er kørt væk og sand kørt til i arbejdet med at lave et stabilt underlag til de 33 boliger, Rødding Andelsboligforening vil bygge på grunden.

En del af jorden på stedet var forurenet og har måttet køres til fire forskellige steder.

Der er kørt masser af sand til. Det handler om 22.000 tons sand svarende til omkring 550 læs.

Nu er det ved at være fordelt på grunden, så byggeriet snart kan komme i gang, men lejlighederne er først færdige i slutningen af næste år.

(Fotos: LLN Press©)

 

rødding andelsboligforening 20 01 rødding andelsboligforening 20 02rødding andelsboligforening 20 03

 

Så er bunden på den nye tilbygning bogstaveligt talt lagt - soklen er sat, og der er støbt gulv.

 

(læs videre under annoncen)

Gadeberg Auto

(tryk på annoncen og find din nye bil)

 

 

Dermed tegner der sig et billede af, hvor stor den nye spisesal ved Rødding Fri Fag- og Efterskole bliver.

Et byggeri, der efter de første planer skal stå klart, når det nye skoleår starter efter sommerferien.

I øjeblikket er der også stille på skolen, da den lige som andre skoler er lukket grundet corona.

På mandag bydes der dog endelig velkommen til eleverne igen.

(Foto: LLN Press)

 

migogvejen.dk deltog ved det første spadestik:

https://migogvejen.dk/rodding/3234-spisesal-for-millioner

 

 

Principperne var vigtigere hos politiker end ønsket fra skolens side, da byrådet tirsdag drøftede en ansøgning fra Skodborg Børnecenter.

»Mærkelig beslutning«, »for åndssvagt«, »vanvittigt«, »mærkelig ide«, »fjollet, fjollet, fjollet«.

 

(læs videre under annoncen)

Vejen BC bund

(tryk på annoncen og læs mere om mulighederne)

 

 

 

Sådan lyder blot nogle af de kommentarer, der er kommet til beslutningen om at rydde flere rundkørsler for træer og kunst rundt i kommunen.

»Hvis man glemmer at dreje af, så er det vist kun godt, at man bliver stoppet«, skriver en læser.

Hun suppleres af en anden læser:

»Fordi nogle få ikke kan finde ud af og dreje i en rundkørsel, så skal alle andre straffes med noget mindre kønt og kedeligt at se på«.

»Åh, hvor er det kommunalt. Det er jo lige det, at man er ekstra agtpågivende, når man kan se en rundkørsel«, lyder det videre.

Og ja, det er en beslutning i det kommunale regi, men det er alene medlemmerne i udvalget for teknik og miljø, der har truffet beslutningen.

Sagen har ikke været i byrådet - og kommer det heller ikke.

- Jeg har i dag fået afslag på at få sagen op i byrådet, fortæller byrådsmedlem Frank Schmidt-Hansen (K) til migogvejen.

Han ærgrer sig over afslaget fra borgmesteren, Egon Fræhr (V), med en begrundelse om, at der ikke er kommet nye oplysninger i sagen.

Det var da også et enigt udvalg - inkl. den konservative Charlotte Klausen - der sagde ja til at rydde flere konkrete rundkørsler for træer og kunst af hensyn til trafiksikkerheden.

- Trefjerdedele af gruppen er ærgerlige over beslutningen, som vi gerne havde set til debat i byrådet. 

- Det er helt ude af proportioner, at de nu skal ryddes. Det er utænkeligt, at andre kommuner rundt i landet ville gøre det samme, understreger en ærgerlig Frank Schmidt-Hansen.

Byrådskollega fra Liberal Alliance, Martin Boye, er helt på linje med Frank Schmidt Hansen og støttede ham i at få sagen i byrådet.

- Udvalget har sovet i timen. Det er ganske enkelt en tanketorsk og så langt ude, at det ikke burde ske, påpeger Martin Boye overfor migogvejen.

Han gør det klart, at en rundkørsel netop er et alternativ til et kryds, hvor der køres stærkt. Det er jo ikke tilfældet i en rundkørsel.

Martin Boye er først efter det seneste skriveri konkret om de blomstrende træer i rundkørslen i Skodborg blevet opmærksom på beslutningen, som han gerne havde set behandlet også i byrådet.

Begge politikere konstaterer, at der jo netop ikke har været en række uheld i rundkørslerne og spørger nærmest samstemmende, om alle vejtræer og huse ved f.eks. t-kryds også skal fjernes.

De to politikere må konstatere, at det kræver nyt at få sagen i byrådet. Indtil videre står sagen ved magt, da den ifølge svaret til Frank Schmidt-Hansen er behandlet grundigt i udvalget, hvor ingen stemte imod.

Kommentarerne viser, at mange borgere undrer sig og er enige med Frank Schmidt-Hansen og Martin Boye.

 

migogvejen skrev om beslutningen allerede i februar:

https://migogvejen.dk/holsted/3197-rundkorsler-skal-ryddes

I sidste uge blev der fulgt op, og det har givet mange kommentarer:

https://migogvejen.dk/rodding/3491-de-sidste-blomster

En rundkørsel er allerede ryddet:

https://migogvejen.dk/holsted/3490-skulpturen-er-flyttet

 

martin boye pr 

Martin Boye (LA) finder det langt ude, at rundkørslerne skal ryddes. Skal huse i t-kryds så også fjernes, spørger han. (PR-foto)

 

frank schmidt hansen arkiv 

Frank Schmidt-Hansen (K) ærgrer sig over beslutningen om rundkørslerne og ville gerne have haft sagen i byrådet, men har fået afslag. (Arkivfoto: LLN Press©)

 

Så er der kommet endnu en hjertestarter op i Rødding.

 

(læs videre under annoncen)

Vejen_Gymnasium.jpg

(læs mere om Vejen Gymnasium og HF ved at trykke på annoncen)

 

 

 

Den hænger på Rødding Skole mere præcist på gavlen af bygningen ud mod parkeringspladsen, så den er let at komme til, hvis der er brug for den.

Hjertestarteren er blevet en realitet takket være en række sponsorer.

De er delt op i topsonsorer, hovedsponsorer og sponsorer.

Der er to topsponsorer i form af RØ-KA Industri A/S og European Ambulance Service, hvor sidstnævnte her er repræsenteret af indehaver Bjarne Christoffersen.

(Foto: LLN Press©)

 

 

Der køres - for - hurtigt på Jelsvej, men cyklisterne kan nu se frem til bedre forhold.

 

(læs videre under annoncen)

Martinsen---B377xH300px---nyny.jpg

(tryk på annoncen fra Martinsen, hvis det gælder revision eller rådgivning)

 

 

 

Der arbejdes på etablering af en dobbeltrettet cykelsti mellem Rødding og Hellet, og politikerne ser positivt på det 8,5 millioner kroner dyre projekt.

Både udvalget for teknik og miljø og økonomiudvalget siger god for projektet, der ventes endeligt godkendt på byrådsmødet tirsdag.

De første 4,5 millioner kroner frigives år, mens de sidste fire millioner kroner indarbejdes i investeringsoversigten for 2021.

Der vil med beslutningen stadig være et stykke ad Jelsvej, hvor der ikke er cykelsti.

»Mellem Hellet og Grønnebæk er det således muligt at cykle ad de mindre befærdede veje Helletvej og Langetvedvej«, lyder det fra administrationen.

»I 2017 etablerede Vejen Kommune en dobbeltrettet cykelsti mellem Jels og Grønnebæk. En dobbeltrettet cykelsti mellem Rødding og Hellet vil således skabe en sammenhængende og mere sikker/tryg cykelrute mellem Rødding og Jels«, er meldingen.

Det kan der også være brug for.

»Jelsvej var af politiet i 2019 på grund af høje hastigheder og trafikuheld udpeget som en såkaldt fokusstrækning, hvor politiet særligt ofte udfører hastighedskontroller. Strækningen er desuden udpeget som trafikfarlig skolevej.

En hastighedsmåling foretaget ved Hellet i 2020 viser, at der køres med en gennemsnitshastighed på 82,8 km/t, men også, at de 15 procent, der kører hurtigst, kører med en hastighed højere end 92 km/t. Samtidig viser målingen, at 11,7 procent af de 2677 køretøjer, der dagligt kører på strækningen, er lastbiler.

I perioden 2015-2019 er der registreret fire uheld på strækningen heraf et enkelt, hvor en cyklist var involveret« lyder det i dagsordenen til politikerne.

(Foto: LLN Press©)

 

jelsvej tegning

Den dobbeltrettede cykelsti mellem Rødding og Jels har høj prioritet. (Illustration: Vejen Kommune)

 

Det går i frø for de yngste i Skodborg Børnecenter.

 

(læs videre under annoncen)

Vejen-Kommune---bundannonce.jpg

(følg Vejen Kommune ved at trykke på annoncen)

 

 

 

Carsten Pedersen fra Øko-Frø gæstede centret og medbragte nogle kilo blomsterfrø til børnehave og indskoling.

- Om ikke så længe har vi en masse dejlige blomster og farver omkring os, fortæller skoleleder Heidi Slominski til migogvejen.

På billeder er det 0. klasse, som får overdraget frøene.

De skal i gang med spireforsøg, så gaven kom på et godt tidspunkt.

- Vi holder naturligvis afstand, og børnene står i deres legegrupper, noterer Heidi Slominski.

(Foto: Skodborg Børnecenter)

 

 

De seneste dage har trafikanterne i rundkørslen i Skodborg kunnet nyde de blomstrende træer.

 

(læs videre under annoncen)

Vejen-BC---bund.jpg

(læs mere om Vejen BC ved at trykke på annoncen)

 

 

 

Et syn, der formentlig snart er historie ikke kun for i år, men for altid.

Kommunen og politiet vil have rundkørslerne ryddet af sikkerhedsmæssige årsager - hvis der nu er trafikanter, der ikke får drejet i rundkørslen.

- Træerne i rundkørslen Haderslevvej/Skodborg Røddingvej nord for Skodborg fældes. I stedet plantes nye træer med stor fylde uden kraftige stammer, er planen.

Dermed står træerne til at blive fjernet.

(Foto: LLN Press©)

 

 

I februar fortalte migogvejen første gang om rydningen af flere rundkørsler i kommunen:

https://migogvejen.dk/holsted/3197-rundkorsler-skal-ryddes

 

Jels Søbad er i fornemt selskab, når det gælder kvaliteten.

 

(læs videre under annoncen)

377x300---Knudsen-Porte---ny.jpg

(tryk på annoncen fra Knudsen-Porte, hvis det gælder en eller flere porte)

 

 

 

Søbadet er blandt i alt 231 strande, havne og badesteder i Danmark, der kan hejse enten det Blå Flag eller Badepunkt-flaget i 2020 og dermed garantere danskerne sikre havne eller trygge badesteder med rent badevand ved de danske kyster og søer.

Det skriver Friluftsrådet i dag i en pressemeddelelse.

Det smukke forår har allerede givet de første friske danskere lyst til en tur i bølgen blå, og med de stigende temperaturer kan man glæde sig til badesæsonen i Danmark for alvor begynder. Og med udsigten til en sommer, der for de fleste skal tilbringes her i landet fremfor i sydens sol, er det gode nyheder, at så mange badesteder og havne i år er blevet mærket med et af Friluftsrådets officielle havne- og badeflag.

- Selvom baggrunden er alvorlig, så kan vi godt glæde os over, at en sommer uden så mange udlandsferier kan give rigtig mange danskere lejlighed til at opleve alle de skønne badesteder, som Danmark har at byde på. Blå flag og Badepunkt er mærkningsordninger der fortæller dig, at her er en strand, hvor badevandskvaliteten er i orden. Og forhåbentlig vil sommerens vejr tillade, at vi alle sammen kommer ud og udnytter det til at få masser af badeferie-oplevelser i Danmark, siger Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet, i pressemeddelelsen.

Mens de internationale Blå Flag er uddelt til 174 danske strande, der har god vandkvalitet, og 18 havne, der arbejder for en række miljøkrav, uddeles der i år Badepunktsmærket til 39 badesteder rundt om i landet.

- Det er en markant stigning fra de 14 Badepunktsflag, der blev tildelt sidste år. Badepunkt er en officiel nordisk mærkningsordning for mere simple badesteder – strande, som vi ofte kender dem her i Danmark – som på samme vis som det kendte Blå Flag garanterer rent badevand samt adgang til basale faciliteter som toiletter og affaldsspande.

Badepunkt markerer, at du ud over rent badevand og sikkerhed kan finde særlige friluftsmuligheder og kultur- eller naturoplevelser ved vandet.

- Vi har oplevet en rigtig stor interesse for at hejse Badepunkt-flaget i år, så man må sige, at ordningen er en succes. Og vi er rigtig glade for, at flere og flere kommuner får øjnene op for, at også de mere simple badesteder i kommunen, der ofte har et mere lokalt præg og færre faciliteter og service tilknyttet, kan blive mærket, så de besøgene ved, hvor de kan finde rent badevand, basal infrastruktur, og rigtig gode frilufts-, natur- eller kulturoplevelser, fortæller Jan Ejlsted.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 

Der var lokal deltagelse ved onsdagens morgensang i fjernsynet.

 

(læs videre under annoncen)

myreekspressen.jpg

(tryk på annoncen fra Myreexpressen, hvis du er træt af myrer)

 

 

 

Det var 5. klasse fra Skodborg Børnecenter, der poppede op på skærmen i forbindelse med Phillip Fabers udsendelse på DR1.

Eleverne havde sendt en video fra »Skodborg i Sønderjylland«, som de sagde, ind, og klokken godt ni var videoen på skærmen.

(Foto: Skodborg Børnecenter)

 

 

Indslaget kan findes på DR.dk, og Skodborg-elevernes video kommer efter ca 3.50

https://www.dr.dk/drtv/se/morgensang-med-phillip-faber_-jeg-er-havren-og-i-skoven-skulle-vaere-gilde_184186 

 

 

Så bliver kirken i Skodborg igen oplyst i mørket.

 

(læs mere under annoncen)

cs-nørregade.jpg

(C.S. Pølsemageri er klar med en spændende menu - tryk på annoncen)

 

 

 

 

Takket være penge fra Chr. Peter Jensens Fond er der monteret lys rundt om kirken, og det tændes officielt mandag aften, hvor det er 75 år siden, Danmark blev befriet efter 2. verdenskrig.

Til ære for migogvejen blev der dog tyvstartet med noget af lyset lørdag aften, inden det hele tændes mandag aften klokken 21.30.

Derefter vil lyset blive tændt hver aften, når mørket falder på.

Kirkens personale vil også sørge for at sætte lys i vinduerne og kommer med en opfordring til andre om at gøre det samme mandag aften.

Det er i øvrigt ikke første gang, at kirken har været belyst, men umiddelbart er der ikke nogen, der ved, hvornår og hvorfor lyset i sin tid blev slukket - for nu at vende tilbage.

(Foto: LLN Press)

 

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft