Gesten
migogvejen - Her er plads til din annonce - top

Corona-krisen betyder, at der ikke er så meget at glædes over, men landbruget vil nu bringe lidt glæde frem i form af en flag-event.

 

(læs mere under annoncen)

Martinsen - ny

(gælder det rådgivning eller revision, så tryk på annoncen fra Martinsen)

 

 

En flag-event, der i øjeblikket griber om sig – landbruget flager fra traktorerne hele påsken

Siden landbrugsorganisationerne i Midt- og Vestjylland for få dage siden opfordrede landmænd til at sætte flag på traktoren og fortsætte flagkørslen gennem hele påsken, har landmænd i stort tal bakket op.

H.C. Gæmelke, Gesten, formand for Jysk Landbrug, var med til at sparke den lille happening i gang.

Ved at køre med et par dannebrogsflag ønsker landmænd helt stilfærdigt at markere, at de midt i coronakrisen har muligheden for at holde hjulene i gang.

Flagene på traktoren sender samtidig en hilsen til alle de danskere, der lever med begrænsninger i deres hverdag lige nu, forklarer H.C. Gæmelke.

- I byerne står folk på balkonerne og synger for at vise sammenhold. I landbruget vil vi gerne vise, at vi er sammen – hver for sig. Det gør vi ved at køre med flag, siger H.C. Gæmelke i en pressemeddelelse.

Forårsarbejdet i marken er en travl og livsbekræftende tid, hvor grunden bliver lagt til en fortsat høj og stabil fødevareproduktion. Der er altid mad at få i landets butikker, og landmænd er stolte over at løfte det store ansvar, som fødevareforsyningen er.

For H.C. Gæmelke er flaget også en hyldest til slagteriarbejdere, dyrlæger og andre, der hjælper landmændene, men ikke mindst tænker han på de ansatte i sundheds- og plejesektoren, som er helt i frontlinjen. Dem hylder han også.

- I en tid, hvor meget er forandret og usikkert, forløber markarbejdet under noget nær optimale forhold. De våde marker tørrer i hast, og dette års afgrøder ser ud til at få en flyvende start Det flager landmændene også for, noterer H.C. Gæmelke.

Bag flag-aktionen står Holstebro Struer Landboforening, Herning-Ikast Landboforening, Jysk Landbrug, Sydvestjysk Landboforening og Familielandbruget VEST-Jylland.

(Foto: PR-foto)

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft