Gesten
migogvejen - Her er plads til din annonce - top

For borgerne var søndagens uheld på Hovedgaden i Gesten ikke overraskende - tværtimod.

 

(læs mere under annoncen)

Troldestudiet

 

 

Naboerne oplever jævnligt, at bilister kører fra Stilundvej og krydser Hovedgaden uden at stoppe.

I de fleste tilfælde går det godt, men der er også flere tilfælde af sammenstød som i søndags.

Her var der brug for ambulance, og så registreres det i de offentlige registre, men endnu er det ikke officielt registreret som en sort plet.

- Krydset er i henhold til Vejen Kommunes definition af en sort plet - minimum fire uheld i løbet af fem år - ikke at betragte som en sort plet, noterer projekt- og trafiksikkerhedskoordinator Anders Pedersen fra Vejen Kommune.

Han gør det samtidig klart, at kommunen er opmærksom på krydset, der er med i kommunens »Trafiksikkerhedsplan 2019-2022« og er et utrygt kryds.

Det handler om at gøre krydset mere overskueligt, og på sigt kan der komme en større omlægning på tale.

Her og nu kan der blive tale om væsentlig billigere løsninger, der kan gøre trafikanterne opmærksomme på, at der er ubetinget vigepligt.

Bilisterne ad Stilundvej advares 100 meter før krydset om den kommende vigepligt, men ved krydset er skiltningen ikke tydelig.

Ganske vist hænger der et skilt højt oppe på højre side, men det er ikke så tydeligt, når man kommer gennem kurven og snarere kigger over til venstre.

Ideen om måske at flytte skiltet ud på fortovet og samtidig sætte et tilsvarende skilt på venstre side, når man kører hen mod krydset, er ideer, Anders Pedersen vil vurdere sammen med politiet.

En nabo foreslår, at der på selve kørebanen laves trekanter, som advarer om, at der snart kommer et kryds med ubetinget vigepligt. Vedkommende nævner trekanter, som der er på Gestenvej før den nye rundkørsel ved motorvejen.

Vedkommende er ikke i tvivl om, at der ellers vil ske flere uheld i det, Vejen Kommune foreløbig nøjes med at kalde en grå plet, da der ikke officielt er registreret så mange tal.

Lokalt er det en sort plet, når det gælder trafiksikkerhed.

(Fotos/dronefoto: LLN Press©)

 

stilundvej 20 03stilundvej 20 03trekant 20 01

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft