Et utraditionelt tiltag for at skaffe arbejdskraft til en branche, der mangler arbejdskraft, er blevet en succes.

 

(læs mere under annoncen)

Jonas Bonnerup - rabat før 31. december

 

 

Hele 87 procent ledige er på vej i job og uddannelse, og det er et højere tal, end man plejer at opleve ved mange andre kurser og praktikforløb, lyder det i en pressemeddelelse.

Der er tale om det såkaldte Tagdækker Trainee-forløb hos producenten af tagpap, Phønix Tag Materialer, i Vejen.

Den utraditionelle vej ind på arbejdsmarkedet bringer udsatte unge og andre ledige sammen med tagdækkervirksomheder, der mangler arbejdskraft.

Det er anden gang, at forløbet gennemføres med et godt resultat, og det viser, at trainee-modellen er den rigtige – både for deltagerne og for virksomhederne.

Administrerende direktør Paul Erik Rask fra tagpapproducenten Phønix Tag Materialer er initiativtager til forløbet.

Han sagde ved overrækkelsen af diplomer i formiddag, at den nye model har vist sig at virke i praksis og gerne må inspirere andre brancher.

- Vi har valgt at kombinere skoleophold meget tæt sammen med praktik hele vejen igennem. Eleverne har vist gåpåmod og har hurtigt nået et højt fagligt niveau, samtidig med at de personlighedsudviklende kurser, bl.a. med BS Christiansen, også har gjort gavn. Jeg er ikke i tvivl om, at de unge bliver gode tagdækkere, siger Paul Erik Rask i pressemeddelelsen.

Phønix Tag Materialer har koordineret det utraditionelle forløb i tæt samarbejde med en række private virksomheder, jobcentre over hele landet, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og 3F.

Ifølge Paul Erik Rask skyldes det gode resultat netop, at alle er gået sammen om at løfte i flok for at løse en branches efterspørgsel efter arbejdskraft.

Ved at sejle i kano, bygge tømmerflåder, kravle i træer og sove i bivuak fik trainees de sidste to dage før diplomoverrækkelsen lært at arbejde sammen i det fri, ledet af BS Christiansen.

Udvikling af personligheden har hele vejen været en vigtig del af trainee-forløbet.

(Fotos: PR-fotos)

 

trainee 19 01

Hele 21 af 24 elever går videre i job og uddannelse efter et nytænkende og utraditionelt tiltag for at få nye tagdækkere i arbejde.

Yderst til venstre administrerende direktør Paul Erik Rask, Phønix Tag Materialer.